ניקוי שיש – מאיפה להתחיל ?
כל משטחי השיש משמשים אותנו בחדר הרחצה או במטבח ככה שהם חשופים לנו לחומרים שעשויים לפגוע בו.
כגון: משקאות, מים חמים, מזון, מזון חומצי במיוחד, חומרי ניקוי מאסיביים ועוד.
יש לשמור על השיש/אבן היטב ולהשתמש בחומרים המיועדים לו.
ישנם המון סוגים של שיש/אבן טבעית יש להקפיד על הוראות תחזוקה
כגון:
- להקפיד להניח תחתיות לכוסות שתייה/סירים חמים.
- לא להניח על השיש חפצים כבדים או לעלות עליו כאשר רוצים להגיע לנקודה גבוה.
- יש להימנע ממגע חומרי ניקוי כגון: מסירי שומנים, סודה קאוסטית, אקונומיקה, חומצות וכדומה.
- לא להניח כלי עבודה או ניסור, לא להדביק על המשטח ולא לדפוק בפטיש בכדי שלא ייסדק או יישבר.
5. אסור!! לגרור חפצים על השיש מה שיגרום לו לשריטות.
אז בכל זאת – איך לנקות שיש טבעי ?
ראשית, יש למרוח על משטחים טבעיים סילר – הוא "קרם הגנה" לאבן והשיש מונע ספיגה של כתמים קשים רטיבות לחות משאיר אותו במראה זוהר וחדיש.
*במשטחים למטבח מומלץ למרוח אחת לשנה.
אין צורך לנקות את המשטחים במסיר שומנים במידה ונתקלתם בכתמים קשים.
פשוט יש למהול נוזל כלים עם מים חמים ולנקות עם מטלית.
כאשר אתם קונים חומר לשטיפת רצפות אבן והשיש יש להתייעץ במרכול שבו אתם קונים ולעיין היטב
בהוראות שימוש – שאכן החומר מתאים לשיש ואבן טבעיים ולא מכיל חומרים בעלי חומצה שיכולים לגרום לשיש/אבן נזק.
אם תשמרו נכון על תחזוקת השיש בביתכם הוא תמיד יישאר יפה ומטופח.
ניקוי ואחזקה משטחי שיש למטבח
תחזוקה יומיומית
אבן השוהם ממליצה לכל משטחי השיש למטבח שאנו מוכרים לנקות על בסיס יומי, עם מים, סבון כלים ללא מסיר שומנים ונייר סופג או בעזרת הספריי הרב תכליתי של CIF כדי למנוע היווצרות של אבנית, הקפידו לייבש את המשטח ממים.
כדי להימנע ממוצרים על בסיס קרם.